Historiku

02

Ndertuar nga sipermarresi elbasanas Grigor Nosi, inaguruar me 28 maj 1932 dmth 80 vjet perpara .Ky stacion ndodhet ne fshatin Tregan 12 km nga qyteti i Elbasanit ne rrugen qe shpie ne Cerrik.Linja eshte e mbuluar me sherbim urban te rregullt.Leja e perdorimit te nje burimi te ujerave termale sulfurike te tej nxehura qe quhet “Burimi Nosi” , eshte leshuar nga Keshilli i Nalte i Shtetit me 20.06.1932.

Mbas shtetezimit te vitit 1946, me ndryshimin e sistemit politik kjo prone iu kthye bijve te Grigor Nosit, trashegimtaret e te cileve me 1 shtator 1995 rikrijuan shoqerine “Park Nosi” sh.p.k.

Sot kjo shoqeri zhvillon aktivitetin duke aplikuar banjo me uje dhe kuron me balte.Kjo e fundit vec vecorive kuruese, eshte dhe nje mjet nxites ne aktivitetin seksual.Stacioni ka 76 dhoma, 24 bokse per banjo me uje termal, 1 repart fango-terapie ku mund te trajtohen njekohesisht tre kliente dhe personel mjekesor te specializuar.Trajtimet me ujerat termale te Llixhave te Elbasanit e kane te domosdoshme prezencen aktive te mjekeve.

Kohet e fundit, mbledhja e ortakeve ka vendosur se ne rast te ofrimit te nje cmimi te arsyeshem te nxjerre ne shitje kete objekt dhe aktivitet.

03
07
04

03_1
04_1
05
06